További egy évet írtak alá Kaposváron

További egy évet írtak alá Kaposváron

71 civil szervezettel írt alá együttműködési szerződést Szita Károly, Kaposvár polgármestere. A megyeszékhelytől 45 millió forint értékben ingyen bérelhetnek helyiségeket a szervezetek, akik közül legtöbben eddig is az Együd Árpád Kulturális Központban kaptak helyet. Most további egy évre biztosítják számukra a helyszínek bérleti díját.
45 millió forint értékben irodákkal és termekkel segíti Kaposvár a civileket. A városban közel 200 ilyen szervezet működik, közülük hétfőn 71 vehetett át a polgármester által aláírt bérleti szerződéseket.

Szita Károly, polgármester, Kaposvár:
– Önkormányzati tulajdonú helyiséget örömmel adunk át használatra melynek az értéke amelyről most szerződést írunk alá ez valamivel több mint 45 millió forint. Ami nem kevés mert ennyibe kerül magának a háznak, de úgy tartottuk fontosnak, hogy ez a minimum amit az egyéb támogatásokon túlmenően nyújtunk a kaposvári a civil szervezeteknek.

A somogyi fotóklub is a szerencsések közé tartozik. A szervezetnek és kiállításainak már hosszú évtizedek óta az Együd Árpád Kulturális Központ ad otthont.

Dr. Hegedűs György, elnök, Somogyi Fotóklub:
– Ez egy jó lehetőség, ugye akik többen működünk társadalmi szervezetként, hogy itt rendszeresen találkozunk, klubestéket rendezünk, nekünk az külön pluszt is jelent, hogy mivel fotóklub vagyunk, hogy ebben az épületben meg is mutatkozhatunk, hisz nemrégiben volt két fotókiállítás.

A legolcsóbb bérleti szerződés 30 ezer, a legdrágább pedig 8 millió forintba kerül. A Berzsenyi társaság is egyike azon szervezeteknek, akik szintén a város jóvoltából jutnak irodahelyiséghez.

Sólyomné Horváth Lívia, kulturális munkatárs:
– Ez nagyon nagy könnyebbséget jelent így nem kell külön fizetnünk bérleti díjat, egy másik helyiségnek a bérleti díját.
-Különben mit tudnátok tenni?
– Valószínűleg csak pályázat útján tudnánk biztosítani irodát a társaságnak.

A civilek nemcsak az Együd Árpád kulturális központban, hanem a város más intézményeiben a Szivárvány Kultúrpalotában, a toponári, a tüskevári, a kaposszentjakabi, a töröcskei, a kaposfüredi és a répáspusztai közösségi házban is helyet kapnak.

Forrás: somogytv.hu

(Híradó)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .