Társadalmi egyeztetésen a Nem állami szervezetek és társadalmi partnerek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása című felhívás tervezete

Elindult a „Nem állami szervezetek és társadalmi partnerek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása” című (VEKOP-8.1.2-16 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A felhívás célja: A felhívás célja, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) által megvalósított munkaerő-piaci programok keretein belül nyújtott szolgáltatásokat és támogatásokat civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal egészítse ki. A felhívás a kormányhivatalok és a civil valamint nonprofit szolgáltató szervezetek együttműködésére épít annak érdekében, hogy személyre szabott szolgáltatásokat biztosítsanak a hátrányos helyzetű munka nélkül lévők számára.

Támogatható tevékenységek: Projekt szakmai megvalósításával kapcsolatos tevékenységek:

a)    Projekt előkészítési tevékenységek
b)    Szakmai megvalósítók felkészítése
c)    Általános szolgáltatásnyújtási feladatok
d)    Munkaerő-piaci szolgáltatásnyújtás a Kormányhivatalok által a szolgáltatóhoz irányított álláskereső célcsoporttagok számára
e)    Inaktív célcsoport elérése, toborzása, célcsoport szolgáltatásba vonása és részükre munkaerő-piaci szolgáltatásnyújtás a Kormányhivatalokkal együttműködve
f)    Utógondozás, elhelyezkedés támogatása
g)    Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság
h)    A projekt menedzsmentjével kapcsolatos tevékenységek
i)    Projekt szakmai megvalósításával kapcsolatos tevékenységek

Felhívás kerete: 1 Mrd Ft.

Kedvezményezettek köre: Támogatást igénylőnek, illetve a konzorcium tagjainak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

a)    amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező civil szervezet, vagy nonprofit gazdasági társaság
b)    támogatást igénylő szervezet önállóan vagy konzorciumban Budapesten vagy Pest megyében nyújthat be támogatási kérelmet, amennyiben a szolgáltatásnyújtásban részt vevő konzorciumi tagok mindegyike, illetve egy szervezet esetén, a támogatást igénylő szerződéssel igazoltan a Felhívásban felsorolt munkaerő-piaci szolgáltatás valamelyikét nyújtotta a támogatási kérelem benyújtását megelőző 5 üzleti év során
c)    a támogatási igénylőnek, illetve a konzorcium minden tagjának legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel kell rendelkeznie (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele)
d)    támogatási kérelmet Budapesten vagy Pest megyében a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapon keresztül vállalkozások esetén bejegyzett, civil szervezetek esetében pedig NAV felé bejelentett telephellyel rendelkező szervezetek nyújthatnak be, konzorcium esetében legalább egyik tagnak kell rendelkeznie a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapon keresztül székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel Budapesten/Pest megyében.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2016. december 16-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Felhívások társadalmi egyeztetése 2014-2020

palyazat.gov.hu