ÖTVEN ÚJ MUNKAHELYET LÉTESÍT A KÉZMŰ NONPROFIT KFT. CSURGÓN

ÖTVEN ÚJ MUNKAHELYET LÉTESÍT A KÉZMŰ NONPROFIT KFT. CSURGÓN

Ötven új munkahelyet létesít a Kézmű Nonprofit Kft. Csurgón

Az utóbbi három és fél évben megváltoztattuk a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának rendszerét. Jelenleg az akkreditált szervezetek 30500 megváltozott munkaképességű munkavállalót, míg a rehabilitációs kártyával foglalkoztató cégek 22655 főt alkalmaznak – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy új csurgói üzem megnyitóünnepségén.

A politikus hozzátette: a kormány számára kiemelten fontos, hogy a vállalatok által készített termékek piacra kerüljenek, ezt támogatja a Segítő Vásár kezdeményezés is.

Az új, többségében megváltozott munkaképességű dolgozó által üzemeltetett lámpa-összeszerelő megnyitásával havonta közel 10.000 darab lámpát készítenek. A jövőben ez a mennyiség 20-25 ezer darabra bővülhet, ami további munkahelyek létrehozását teszi lehetővé.

A vállalat az új telephelyet a csurgói Kolping Nagyváthy János Szakképző Intézet által biztosított melléképületben nyitotta meg, melyet Csurgó Város Önkormányzata bocsátott rendelkezésére. A telephely megnyitásához szükséges felújítási- és átépítési munkák a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal pályázatán elnyert 189 millió forintos támogatásból közel 14 millió forintból valósultak meg.

A vállalat a termelés hatékonyságának növelése érdekében több raktárhelyiséget és új, sűrített levegős hálózatot is kialakított. A rendszerre pneumatikus szerszámokat (csavarhúzó, csavarbehajtó, tisztító légpisztoly, stb.) lehet csatlakoztatni. A fejlesztésnek köszönhetően a kéziszerszámok nem elektromos árammal, hanem levegővel működnek, így jóval biztonságosabb és energiatakarékosabb munkavégzés valósítható meg.

A Kézmű Nonprofit Kft. országos szinten 96 telephellyel rendelkezik, közel 4500 fő munkavállalójának 75 %-a megváltozott munkaképességű dolgozó. A társaság célja, hogy a munkavállalók 90%-a megváltozott munkaképességű legyen. A vállalat Somogy megyében több mint 200 főt foglalkoztat, a csurgói üzem megnyitásával ez a szám 250-re bővül.

Tavaly januárhoz képest 43,9 %-kal csökkent a megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő álláskeresők száma és tizenötezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltás előtt.

(Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .