Kezdőlap - Oldal 1 1 2 3 29 30

ÖSSZES CIKK

ÖSSZES CIKK


HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁS (HOSSZABBÍTÁS) A NEA 2020 PÁLYÁZATAIBAN!

HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁS (HOSSZABBÍTÁS) A NEA 2020 PÁLYÁZATAIBAN!

1.) Összevont támogatás benyújtási záró határidő az EPER-ben 2019.11.15. minden kollégiumra egységesen. (O-M, O-V)

2.) Egyszerűsített támogatás benyújtási kezdő határidő 2019.11.18. 8.00 minden kollégiumra egységesen. (EG)

Részletek: 

Határidő módosítása a Nemzeti Együttműködési Alap felhívásaiban

Határidő módosítása a Nemzeti Együttműködési Alap felhívásaiban

 


A FOGYASZTÓK HARMADA AZONNAL ELPÁRTOL EGY MÁRKÁTÓL A ROSSZ ÉLMÉNY MIATT.

A FOGYASZTÓK HARMADA AZONNAL ELPÁRTOL EGY MÁRKÁTÓL A ROSSZ ÉLMÉNY MIATT. (Oracle)

A FOGYASZTÓK TÖBB MINT HARMADA AZONNAL ELPÁRTOL EGY MÁRKÁTÓL, HA ROSSZ ÉLMÉNY ÉRI – KÖZÖLTE AZ ORACLE ÚJ FELMÉRÉSE ALAPJÁN.

A FELMÉRÉS SZERINT A VÁSÁRLÓK 88 SZÁZALÉKA MEGOSZTJA A NEGATÍV ÉLMÉNYEKET MÁSOKKAL, A VÁLLALATOK EGYRE KEVÉSBÉ KÉPESEK BEFOLYÁSOLNI A VÁSÁRLÓI SZOKÁSOKAT, MIKÖZBEN A FOGYASZTÓK EGYRE KEVÉSBÉ HISZNEK AZ INFLUENSZEREKNEK, A CELEBEKNEK, A POLITIKUSOKNAK VAGY A TECHNOLÓGIAI FORRÁSOKNAK, ÍGY A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁNAK, A MOBIL HIRDETÉSEKNEK ÉS A HANGALAPÚ SZOLGÁLTATÁSOKNAK.

A világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége négy generáció körében végzett FELMÉRÉSE SZERINT AZ EMBEREK 43 SZÁZALÉKA ELPÁRTOL AZOKTÓL A MÁRKÁKTÓL, AMELYEK NEM FELELNEK MEG AZ ELVÁRÁSAIKNAK.

AZ EMBEREK 82 SZÁZALÉKÁNAK MÁR VOLT KIÁBRÁNDÍTÓ TAPASZTALATA EGY MÁRKÁVAL KAPCSOLATBAN, ÉS TÖBB MINT HÁROMNEGYEDÜK TALÁLKOZOTT MÁR KIFEJEZETTEN ROSSZ ÜGYFÉLKISZOLGÁLÁSSAL.

AMINT EGY MÁRKA ALULTELJESÍT, A VÁSÁRLÓK AZONNAL TOVÁBBLÉPNEK – írták.

Az is kiderült, hogy a fogyasztók közel felének már volt olyan rossz vásárlási élménye, ami miatt elpártolt egy márkától. 
Több mint harmaduk pedig azt állítja, hogy soha többé nem vásárolna olyan vállalattól, amelyik egyszer is csalódást okozott neki.

A vásárlók fenntartásokkal fordulnak a technológiai forrásokhoz is: 92 SZÁZALÉKUK NEM TARTJA HITELESNEK A CHATABLAKOKBAN VAGY WEBOLDALAK FELUGRÓ ABLAKAIBAN KAPOTT AJÁNLATOKAT, 89 SZÁZALÉKA NEM BÍZIK A HANGALAPÚ SZOLGÁLTATÁSOKBAN. A leginkább megbízható technológiai forrásnak a közösségi média hirdetéseket tartják, de ezekre is csak a fogyasztók 23 százaléka szavazott.

A felmérésben résztvevők 68 százaléka szerint egy boltnak fontos, hogy az egyedi igényekhez és ízlésekhez igazítsa a vásárlói élményt. Az elvárásokról a válaszadók a nagyobb rugalmasságot emelték ki, illetve hogy szabadabban tudjanak feliratkozni termékekre, szolgáltatásokra. Emellett IGÉNYLIK AZT IS, HOGY A NEM MEGFELELŐ TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK ÁRÁT INGYEN VISSZATÉRÍTSÉK.

A közlemény szerint Magyarországon is dinamikus ütemben növekszik az online vásárlások volumene, az eNet adatai szerint KÖZEL 5,4 MILLIÓAN SZOKTAK RENDSZERESEN ONLINE VÁSÁROLNI – EZ A FELNŐTT MAGYAR INTERNETEZŐK 91 SZÁZALÉKA. Ezzel együtt a vásárlók egyre tudatosabbak, a magyar cégeknek is sokkal kevesebb lehetőségük van hibázni.

A közlemény idézi Horváth Tibort, az Oracle Marketing Cloud régiós szakértőjét, aki kiemelte, EGYRE INKÁBB ELVÁRÁS, HOGY A FOGYASZTÓK MINDEN CSATORNÁN UGYANOLYAN MAGAS SZINTŰ KISZOLGÁLÁSBAN RÉSZESÜLJENEK, UGYANAZOKAT A FONTOS, TESTRESZABOTT INFORMÁCIÓKAT KAPJÁK, ÉS UGYANAZOKAT A KEDVEZMÉNYEKET TUDJÁK ÉRVÉNYESÍTENI.

Forrás: MTI

(Ne legyen következmények nélküli a globális világ – a saját pénzünkért. Egyre tudatosabban! ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület)


NEA 2019 PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ VOLT KAPOSVÁRON

Nagy civil szervezeti érdeklődés mellett zajlott a NEA 2019 PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ, amelyet az ÉLÉSTÁR Egyesület tartott a héten az Együd Kulturális Központban, az Agórában.

Több mint 50 résztvevő, 42 képviselt civil szervezet és megalapozott kérdés-felvetések, szakmaiság, elemző összefüggések. Jó érzés, ha segíthettünk az eredményesebb pályázásban. ÉLÉSTÁR Egyesület

dav


Isten éltesse a 60 éves Böjte Csaba atyát!

Böjte Csaba 60 éves

 2019. január 23. 09:28

 kdnp.hu – MTI

Böjte Csaba – született 1959.01.24-én Kolozsváron – ferences szerzetes, a dévai gyermekotthon alapítója. Eredetileg autóvillamossági szerelőnek tanult, majd iskolái befejezése után öt évig dolgozott civil szakmákban. Ezután – addigi életformáját feladva – egy évig remeteként élt a Hargitán, s közben egy bányában dolgozott.

KDNP fotó: Váli Miklós

1982-ben titokban jelentkezett a ferences rendbe. Gyulafehérvári, illetve esztergomi teológiai tanulmányok után 1989-ben szentelték pappá, majd visszatért Erdélybe, ahol a gyulafehérvári egyházmegye ifjúsági lelkésze lett. Több állomáshely után a ferences provincia elöljárói 1992-ben Dévára helyezték, ahol néhány, az utcáról befogadott kolduló árvával beköltözött a város évtizedek óta üresen álló omladozó, egykori ferences kolostorába.

Az illegális épületfoglalás után hamar híre ment ténykedésének, s nemcsak Déváról, de egész Hunyad megyéből és Dél-Erdélyből hozták hozzá az árva, vagy embertelen körülmények között, nyomorban tengődő gyerekeket. A dévai Magyarok Nagyasszonya Gyermekotthon és Szórványkollégium 1993. szeptember 15-én nyitotta meg kapuit, összegyűjtve, befogadva a hátrányos helyzetű gyermekeket Erdély egész területéről, számukra ingyenes nevelést-oktatást, teljes ellátást biztosítva.

Böjte CsabaKDNP fotó: Váli Miklós

Munkájának és önkéntes segítőinek köszönhetően a Dévai Gyermekvédelmi Központ fokozatosan egész hálózattá nőtte ki magát, és Déván kívül több romániai településen (Szászvároson, Szovátán, Zsombolyón, Torockón, Gyergyószárhegyen és Nagyszalontán) működtet árvaházakat, iskolákat közel száz munkatárssal. 2005-ben további két helyen, Moldvában és a Zsil-völgyi Petrozsényben tették le az új intézetek alapkövét.

A gyermekmentő munka hátterét az általa 2002-ben létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány biztosítja. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány “szárnyai alatt” 2010-ben összesen 58 helységben több mint kétezer gyermekről gondoskodnak. Munkásságát 1996-ban Kisebbségekért Díjjal, z998-ban Márton Áron-emlékéremmel, 2002-ben Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Magyarországon 2005-ben Az év embere lett. 2005-ben megkapta az Aphelandra Díjat is, amelyet magánszemélyek alapítottak a kultúra, a művészetek, a tudomány és a társadalmi élet különböző területein kiemelkedő munkát végző, a társadalom számára példamutatóan humánus életvitelt folytató személyek elismerése céljából.

2010 októberében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozásáért, a gyermekek és a fiatalok védelme érdekében végzett példaértékű keresztényi közösségszervező, nevelő, humanitárius tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki. 2011-ben neki ítélték az EU kitüntetését, az Európai Polgár Díjat, amelyet azoknak adományozzák, akik segítik az EU-n belüli integrációt, az unió lakóinak egymás iránti megértését.

2006-ban jelent meg A fénygyújtogató című műve, majd 2009-től a négyrészesre tervezett sorozat könyvei: Ablak a végtelenre, Út a végtelenbe (2010), Iránytű a Végtelenhez (2011), amelyekben Karikó Éva újságíró kérdéseire válaszolva fejti ki véleményét. 2012-ben megjelent A szeretet bölcsője című kötete. 2013 decemberében ötszázezredik külhoni magyar kérelmezőként, édesanyjával együtt letette az állampolgársági esküt. 2015-ben megkapta a Magyar Szabadságért díjat. 2017-ben az Emberi Méltóság Tanácsának Emberi méltóságért díjával és Justitia Regnorum Fundamentum Díjjal tüntették ki.

2018-ban a Széchenyi Társaság Díját kapta meg. 2017-ben Romániában az általa bevezetett bentlakás-típust beépítették a szociális kerettörvénybe. Alapítványa 1993 óta több mint ötezer nehéz anyagi helyzetben élő vagy elhagyott gyermeket karolt fel.


Elfogadhatatlan, hogy a multik Kelet-Európában rosszabb minőségű árukat forgalmaznak

„Elfogadhatatlan, hogy a multik Kelet-Európában ugyanazon név alatt rosszabb minőségű árukat forgalmaznak, mint a kontinens nyugati részén”

Az Európai Parlamentben is fellépünk a tisztességtelen gyakorlat ellen – szögezte le Hölvényi György

MH – 2019.01.22. 15:57 

Az Európai Unió belső piacán minden fogyasztónak azonos minőségű termék jár, ugyanazon védjegy alatt tehát nem lenne szabad kétféle minőségű terméket előállítani és forgalomba hozni. Ezért elfogadhatatlan, hogy a multinacionális gyártók Közép- és Kelet-Európában forgalmazott termékeinek jelentős része rosszabb minőségű, mint amit ugyanolyan márkanév alatt a nyugat-európai országokban értékesítenek. E tisztességtelen gyakorlat ellen az Európai Parlamentben is fellépünk – jelentette ki Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő kedden az Európai Parlament Petíciós Bizottságának (PETI) ülésén.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), még 2017-ben petíciót adott be az EP illetékes bizottságához, amelyben parlamenti vizsgálóbizottság felállítását és egy állandó monitoring rendszer létrehozását kérvényezte a kettős minőségű élelmiszerek ügyében. A Petíciós Bizottság a magyar előterjesztés alapján meghívta és meghallgatta Heizler Norbertet, a CÖKA országos koordinátorát.

Heizler Norbert elmondta: „Elfogadhatatlan, hogy egyes élelmiszergyártók másodrendű polgárokként kezeljék az Európai Unió keleti tagországaiban élő embereket, és hogy ennek megfelelően kettős, vagy gyengébb minőségű élelmiszereket állítsanak elő és forgalmazzanak. Különösen elfogadhatatlan, hogy mindezt az európai közösség és intézményei következmények nélkül elnézzék ahelyett, hogy megalkotnák azokat a jogszabályokat, amelyek számon kérhetővé teszik a minőségrontást. Itt a cselekvés ideje! Arra kérjük az Európai Parlamentet, hogy az Unió területén gyártott és forgalmazott kettős minőségű termékek ügyében az általunk elindított folyamat részeként felállított monitoring rendszer finomhangolását végezzék el. Szükséges, hogy a rendszer további hatékony működtetése mellett egy szigorú, kiskapuk nélküli jogszabályi keretet alkossanak, amely alkalmas lehet a hasonló visszaélések kiszűrésére, a prevención túl az ilyen tipusú kereskedelmi gyakorlat megfékezésére”.

Az ülésen részt vett Csáky Pál (MKP), a Petíciós Bizottság alelnöke, aki a témát tavaly január óta követi. Ekkor került megtárgyalásra egy a felvidéki civilek által beadott hasonló témájú petíció, melynek kapcsán egy a problémát bemutató tanulmány elkészítését kérte a PETI. Csáky Pál az ülésen pozitívumként említette, hogy az uniós intézmények elismerik a probléma jogosságát és készek megoldást találni rá az uniós szintű szabályozás szintjén.

Hölvényi György kiemelte, hogy a kettős minőségű termékek ügyének elhúzódása további bizalmatlanságot ébreszt Európa polgáraiban az európai uniós intézmények iránt. A termékek kettős minőségével kapcsolatos uniós eljárások rendkívül lassúak, ezért is fontos, hogy magyar kezdeményezésre a téma újra napirendre került. A CÖKA beadványa lehetővé tette, hogy az ügyet az Európai Parlament folyamatosan nyomon követhesse.

Magyar Hírlap


CÖF-CÖKA felszólalás Brüsszelben

A CÖF-CÖKA FELSZÓLALÁS BRÜSSZELBEN AZ ÉLELMISZEREK (ÉS EGYÉB TERMÉKEK) KETTŐS MINŐSÉGÉNEK GYAKORLATÁT MEGSZÜNTETŐ JOGI SZABÁLYOZÁS SZABÁLYOZÁS HIÁNYA MIATT.  “CÖF-CÖKA felszólalás Brüsszelben jan 22, 2019 | Egyéb-hu Az Európai Unió egyes gyártói, sztenderd márkás termékeik összetételét megváltoztatva Magyarországra eltérő, leginkább gyengébb … Olvasd tovább


NEA TÁJÉKOZTATÓ NAP KAPOSVÁRON 2019.01.21.

NEA TÁJÉKOZTATÓ NAP KAPOSVÁRON 2019.január 21-én, hétfőn 15,30 órakor.

VÁLTOZÁSOK A NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) 2019. ÉVI CIVIL PÁLYÁZATAI KIÍRÁSAIBAN. KÉPZÉS ÉS INFORMÁCIÓS NAP. Helyszín: Együd Árpád Kulturális Központ, Agóra Csokonai u.1.(Nagy I. tér 2.) ÉLÉSTÁR Egyesület


TISZTELET A HŐSÖKNEK!

TISZTELET A HŐSÖKNEK!

 

1943. január 12-én kedd délelőtt A Magyar Hadsereg katonái mínusz 35-40 fokos szörnyű hidegben, minden tekintetben szűkös körülmények között, arra voltak hivatva, hogy mintegy kétszáz kilométer frontszakaszon a Don folyó nagy kanyarjában felfogják és visszaverjék a szovjet támadást.

Uriv-nál a szovjet hadsereg egy „hídfőt” létesített még 1942 őszén, a folyó jobboldali partján, melyet csapataink nem tudtak megsemmisíteni és átszorítani a folyó baloldali partjára.

Hadászatilag ez a szovjet „hídfőállás” hónapok alatt lett kiépítve és ellátva úgy többszörös tűzerővel, mint páncélosokkal, valamint a téli háborúra kiképzett és felszerelt csapatokkal indította meg a támadást és adta meg tulajdonképpen a „kegyelemdöfést” is a Magyar Hadseregnek. A szovjet hadsereg egy héten belül majdnem teljesen megsemmisítette hadseregünket. Néhány nap alatt a veszteségünk százötvenezer ember!

Tisztelegjünk azok előtt, akik megfagytak, akik megsebesültek, kiknek segélykiáltásait senki sem hallotta! Tisztelegjünk azok előtt is, akik fogságba estek, majd ezrével pusztultak el valahol a szibériai hómezőkön és útközben. Hajtsunk fejet a hozzátartozók felé is, akiknek legtöbbje már nincs közöttünk. Ők már együtt vannak a doni hősökkel az örökkévalóságban. Tisztelegjünk azok előtt is akik példátlan hősiességgel harcoltak támadók ellen és hazatértek. Mert sokan voltak, akik bátorságukkal kivívták még a szovjet katonák elismerését is!

Vadhajtasok.hu


Bangladesi konyhai eszközből mértek határérték feletti mennyiségben kioldódó anyagot

Ezúttal bangladesi konyhai eszközből mértek határérték feletti mennyiségben kioldódó anyagot 2019. január 10. Az előírt határértéket nagymértékben meghaladó primer aromás aminok kioldódását mérte a lengyel hatóság egy, a KIK áruházakban forgalmazott, Bangladesből származó merőkanálból. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a … Olvasd tovább