Mintegy 260 millió forint értékű pályázat érkezett az MNB civil háló programjára

Gazdaság-pénzügy-jegybank

Mintegy 260 millió forint értékű pályázat érkezett az MNB civil háló programjára

Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra – közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

A beérkezett pályázatokat most értékeli az MNB, az elnyert támogatások, valamint a projektek részéletei szeptember közepére várhatók. Egy pályázatot határidőn túli érkezés miatt kizártak – tájékoztatott a jegybank.
A kezdeményezés keretében az MNB idén 77,5 millió forintnyi pályázati összeggel támogatja a fogyasztói tudatosság növeléséért, a jogérvényesítés elősegítéséért, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztéséért dolgozó civil szervezeteket.
Az MNB 2014. július 15-én indította pályázatát, amelyekre olyan saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező nonprofit társaságok jelentkezhettek, amelyek az elmúlt 3-5 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedtek.
Egy civil szervezet akár két projektre is pályázhatott, ám összességében egy nonprofit intézmény legfeljebb 17,5 millió forint támogatásban részesülhet – közölte korábban a jegybank.


MTIVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .