Magosban “a Szó, a láthatatlan lobogó” Kaposváron (képgalériával)

MAGOSBAN “A SZÓ, A LÁTHATLAN LOBOGÓ” KAPOSVÁRON

Kultúrával a közösségért Kaposváron (képgalériával)

WASS ALBERT FELOLVASÓ ÜNNEP KAPOSVÁR 2015.02.20-21.

2009. év óta immár 7. alkalommal rendezte meg az ÉLÉSTÁR Egyesület és közösségi csapata (tagjai, önkéntesei és iskolai közösségi szolgálatos diák partnerei) Kaposváron, az Együd Árpád Kulturális Központban (Agóra) a 2 napos WASS ALBERT FELOLVASÓ ÜNNEP rendezvényét 2015. február 20-21-én.

Két napon keresztül 94 regisztrált felolvasó/résztvevő emelte magasra “a szót, a láthatatlan lobogót” (WA) és szolgálta a közösség (7 évestől 83 évesig) a kultúrával a nemzetegyesítésért, közösségépítést. Újdonságként hatott a Klébelsberg Kollégium diákcsapatának színpadi előadása a Funtinelli boszorkányból, vagy amikor egy baráti társaság előadta, megszemélyesítette az Elvásik a veres csillag című műből az egyik legemberibb részt. Valószínűleg éppen ezért kacagott felszabadultan mindenki. Mindezt tetézte a szerelmes versmondás furulyaszóra és páros lassúcsárdásra. Háromfős IKSZ-os lányaink mutatták meg, hogy van jövő, amikor a Mester, Wass Albert csodálatos magyar sorai mellett, párhuzamosan olvasták fel az azonos művek német vagy angol nyelvű változatát. S természetesen ismét ráébredtünk arra, amit mindig is éreztünk és tudtunk, hogy szent magyar nyelvünk tesz igazán magyarrá bennünket. Kedves Barátaink mind zenés-műsoros előadásaikkal, mind létükkel igazolják azt, hogy ennek a nemzetnek a család az alapja. Talán a magyar kultúrkör/értékrend és a keresztény hit.

A Korona Énekkar és a Gárdonyi Dalárda csodálatos éneke/dalai (hazafias is) közben Pataky Annamária idézte meg népdalával és hangjával az angyalokat. Két napig “itt és most” jó volt magyarnak lenni. Ünnep. Ősi magyar himnuszunkkal, a Boldogasszony Anyánkkal zárult a rendezvény. Összetartozunk.

Hozzászólások

Magosban “a Szó, a láthatatlan lobogó” Kaposváron (képgalériával) — 2 hozzászólás

1. “Élünk ma is, ahogy lehet
    S Isten-hitünk szent erejével,
    Magyar szívünk szeretetével,
    Őrizzük ezt a gyökeret.”
    (Wass Albert: A gyökér megmarad)

2. Hát ez gyönyörű. És magyar. Wass Albert a táltos. Szép volt lányok, fiúk! Köszönet Éléstár…Bárcsak ott lehettem volna.