KezdőlapHIREKLebontani a közömbösség falát

Lebontani a közömbösség falát

Lebontani a közömbösség falát

A külsőleg megújult kadarkúti templomban tartottak hálaadó istentiszteletet október 11-én, ahol Steinbach József hirdetett igét. Ünnepi köszöntőjében Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a valódi értékek alapján szerveződő közösségek meg tudják szólítani és fel tudják emelni az elmagányosodott, értékkereső embert.

Kép letöltése

Fotó: Emmi

A megújult templomkülső a tágabb környezetnek azt üzeni, ismét a valódi értékek jelentik számunkra a zsinórmértéket. Eszerint kívánjuk újjáépíteni azt a hazát, amelyet évtizedek szellemi-lelki megrablása szürkévé, jellegtelenné tett, vallott értékeiben elbizonytalanított. Azok a közösségek képesek erre a munkára, amelyek az elmúlt időben is felül tudtak emelkedni a személyiség és emberi kapcsolatok kiüresítését hozó, üres jelszavakat visszhangzó, később a fogyasztást, mint értéket megjelenítő politikai romboláson – mondta a helyettes államtitkár, majd utalt arra, hogy az utóbbi hetekben, az elvégzett felújítások után átadott templomok jelzik, a közös munka megerősítette és láthatóbbá tette ezeket a közösségeket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a felújítási munkákhoz 9 millió forint támogatást biztosított.

(Emmi, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .