KSH éves adatgyűjtési változás!

KSH ÉVES ADATGYŰJTÉSI VÁLTOZÁS!

A Központi Statisztikai Hivatal (továbbiakban KSH) civil szervezetekhez kapcsolódó éves adatgyűjtésében változások történtek, mivel a „Statisztikai jelentés a civil és egyéb nonprofit szervezetek tevékenységéről, 2013” című adatgyűjtés a 2014. évben kizárólag elektronikus úton, a KSH-Elektra rendszerén keresztül fog történni.

A KSH megküldte a civil szervezetek számára a KSH által a 16. héten (április 14-18.) kiküldésre kerülő értesítő végleges szövegét, illetve egy kitöltési segédletet (algoritmust), amely lépésenként vezet végig az elektronikus adatszolgáltatással kapcsolatos folyamaton. A dokumentumok a Civil Információs Portálon is elérhetőek a http://civil.info.hu/intezze-el linken.

Emlékeztetjük Önöket, hogy a KSH munkatársai a civil szervezetek rendelkezésre állnak, ha a regisztrációval és a kérdőív beküldésével technikai problémák, vagy a kérdőív kitöltésével kapcsolatban szakmai kérdések merülnek fel:

Ingyenesen hívható telefonszám: 06-80-200-766

Internetes elérhetőség: http://elektra.ksh.hu/

Személyes érdeklődési lehetőség: a KSH megyei (fő)osztályain (Az elérhetőségeket csatoltan küldjük.)

Ismételten felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztráció és az adatszolgáltatás a nem működő, a szünetelő és az időközben megszűnt szervezetek részére is kötelező (ez esetben értelemszerűen csak regiszter-információkat kell megadni).

Az adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag a KSH-ELEKTRA rendszeren beküldött kérdőívvel tekinthető teljesítettnek.