“KÖZÖSSÉG AZ ÉLET ÚTJA” – EFOP-1.3.5-16-2016-00488

“KÖZÖSSÉG AZ ÉLET ÚTJA” – AZ ÉLÉSTÁR EGYESÜLET KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAMJA – EFOP-1.3.5-16-2016-00488

Az ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület (7400 Kaposvár, Léva köz 3.1.4/3.) közhasznú jogállású civil szervezet sikeres pályázatot nyújtott be az EFOP-1.3.5-16 „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” című pályázati felhívásra.

„A közösség az élet útja – az ÉLÉSTÁR Egyesület közösségfejlesztési programja” című EFOP-1.3.5-16-2016-00488 azonosítószámú projekt Somogy megye 8 településén – Kaposmérő, Kaposvár, Marcali, Siófok, Ecseny, Barcs, Bolhás, Iharos – 13 együttműködő partner bevonásával valósul meg 2017.05.01 és 2020.05.01. közötti időszakban.

A projekt megvalósítása hozzájárul a generációk közötti együttműködés és kapcsolat, a társadalmi összetartozás erősítéséhez; az önkéntes és karitatív tevékenységekben való részvétel előmozdításához; a közösségi integráció, a civil társadalom megerősítéséhez; a társadalmi szolidaritás céljának eléréséhez. A projekt két közvetlen célcsoportja a 8 településen élő 14-35 éves fiatalok és 60 év felettiek társadalmi rétege, de a projekt közvetett célcsoportja a társadalom egésze, azaz mindenki.