Közeledik a társasági adóbevallás benyújtási, valamint a mérleg beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség teljesítésének határideje.

Közeledik a társasági adóbevallás benyújtási, valamint a mérleg beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség teljesítésének határideje.

 A 2013. adóévre vonatkozóan társasági adókötelezettségüknek a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény hatálya alá tartozó egyszeres, illetve kettős könyvvitelt vezető (civil illetve nonprofit szervezeti szerk.) adózóknak egyaránt a 1329. számú nyomtatvány benyújtásával kell eleget tenniük.

 A bevallást abban az esetben is be kell nyújtani, ha adófizetési kötelezettség nincs, illetve az adót (adóelőleget) esedékességkor megfizették, vagy késedelmesen fizetik meg. A benyújtás határideje 2014. június 2.

 Azok a nonprofit szervezetek, akik a vállalkozási tevékenységükből bevételt nem értek el, illetve tevékenységükhöz kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számoltak el, társasági adóbevallást kiváltó nyilatkozatot tehetnek 2014. június 2-áig, a 1301. számú nyomtatványon.

A nyilatkozattételpótlására nincs lehetőség, annak elmulasztása esetén a társasági adóbevallást be kell nyújtani.

 A társasági adó bevallás benyújtása mellett a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti beszámoló letétbe helyezésére és közzétételére is figyelmet kell fordítani.

Forrás: NAVVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .