KEDVEZŐEN VÁLTOZOTT A TAO-BEVALLÁST HELYETTESÍTŐ NYILATKOZAT BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE!

Kedvezően változott a Tao-bevallást helyettesítő nyilatkozat beküldési határideje!

Változott a Tao-bevallást helyettesítő nyilatkozat beküldési határideje

Amennyiben 2013. adóévben vállalkozási tevékenységből (az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár kiegészítő vállalkozási tevékenységéből) származó bevételt nem ért el, vagy e tevékenységéhez kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számolt el, akkor – a társasági adóbevallás helyett

 az alapítvány, közalapítvány

 társadalmi szervezet

 köztestület

 egyház

 lakásszövetkezet

 önkéntes kölcsönös biztosítópénztár

 közhasznú, kiemelkedően közhasznú szervezetként besorolt felsőoktatási intézmény

bevallást helyettesítő nyilatkozatot tehet a 1301 nyomtatványon 2014. május 31-ig.

A nyilatkozat tényét az (E) mezőben “X”-szel kell jelölni!

(Az adózás rendjéről szóló 2003.évi XCII.törvény 31.§ (5) – módosított – bekezdése szerint: „A társasági adóbevallás helyett az adóévet követő év május 31-éig – bevallást helyettesítő nyomtatványon – nyilatkozatot tesz az alapítvány, a közalapítvány, az egyesület, a köztestület, az egyházi jogi személy, a lakásszövetkezet, az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár,aközhasznú szervezetként besorolt felsőoktatási intézmény, az európai területi együttműködési csoportosulás, foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmény, feltéve, hogy az adóévben vállalkozási tevékenységből (az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár kiegészítő vállalkozási tevékenységéből) származó bevételt nem ér el, vagy e tevékenységéhez kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számol el.”)

Somogyi Civil Információs Centrum, ÉLÉSTÁR Egyesület