KezdőlapHIREKForrásbővülés a civileknél

Forrásbővülés a civileknél

Forrásbővülés a civileknél

2016. szeptember 12. 11:57

2014-ben a civil szervezetek összbevétele 560 milliárd forint volt, míg 2010-ben 423 milliárd. Ezen belül az állami támogatás 144 milliárdról 175 milliárdra nőtt – mondta Fülöp Attila Szombathelyen, a Civil Kerekasztal által szervezett rendezvényen.

Az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: az emberek természetes igénye a közösséghez tartozás, ez hívja életre a civil szervezeteket is. Mint mondta, minél pezsgőbb egy város civil élete, a település annál élhetőbb.

Kép letöltése

Fotó: Benkő Sándor / szombathely.hu

Előadásából kiderült, hogy ezer főre vetítve az országos átlagnál jóval magasabb Vas megyében a civil szervezetek aránya. Hangsúlyozta: több forrás is rendelkezésre áll e szektor képviselői számára. Már ősszel pályázni lehet a Nemzeti Együttműködési Alapra, jövő évben újra elérhető lesz egy segítő szervezeteket támogató lehetőség, és a napokban jelent meg egy európai uniós EFOP-forrás is, amely összesen 14 milliárd forintos keretösszeggel segít a civileken – tette hozzá a helyettes államtitkár.

(EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .