EPER újra-regisztrációs gyakorlat 2015

EPER (Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer)                             újra-regisztrációs gyakorlat 2015

Civil partnereink, ügyfeleink jelzései, probléma felvetései és megoldás keresései alapján néhány gyakorlati összefüggés és tanács a 2015. évi érvényes EPER regisztrációhoz:

– Az EPER-be belépve a rendszer figyelmeztett bennünket a regisztrációs nyilatkozat állapotáról: “Rendben” (2015.12.31.) vagy “Érvényessége lejárt.”

Amennyiben 2015. évre újra regisztrálni kívánunk – márpedig érvényes pályázathoz ez elengedhetetlen – felhívjuk az alábbiakra a figyelmet:

1.) Az oldalmenüben a  saját adatok linken belépünk, majd – a saját adatok sorait egyenként megnyitjuk, majd az Adatmódosításba belépve egyenként módosítjuk a szervezet adatait, vagy – annak változatlansága esetén – egyenként elmentjük azokat egészen a nyilatkozatokig.

2.) A Regisztráció eredményes módosítását/újra-regisztrációját az Aktuális regisztrációs nyilatkozat száma mutatja, mert az utolsó arab sorszámnak meg kell változnia (azaz egy számmal nőnie kell) az előző regisztrációs számunkhoz képest. REG-XXXXXX-1…2…

3.) Fontos, hogy az új regisztrációs nyilatkozatot – nyomtatás előtt – mentsük le a generált PDF fájlban, s csak ezután nyomtassuk ki.

4.) Az adat-módosítás miatti, azaz tényleges adatváltozás esetén (pl. székhely-módosítás, telephely-bejegyzés, törvényes képviselő változás, esetleg bankszámla változás esetén stb.) a változás alapjául szolgáló dokumentumot is be kell csatolni a regisztrációs nyilatkozattal együtt – postai úton- az EMET-hez.

Így szükséges dokumentum lehet, törvényes képviselő-/székhely változás esetén jogerős törvényszéki (bírósági) változás bejegyzési végzés, telephely bejegyzés esetén NAV változás bejegyző adatlap (14T201 vagy ezévben 15T201 Bejelentő és változásbejelentő lap, mert a székhelyet a bíróság nem tartja nyilván, bankszámla vagy bank-módosítás esetén banszkámla szerződés). Ezek hiányában az EMET elutasítja a regisztrációs nyilatkozatot, pontosabban az nem lesz érvényes. Ennek az az eljárási oka, hogy az EPER rendszerben a regisztrációs nyilatkozatunk (és így adatváltozásunk) csak feltételes elektronikus regisztráció, amelynek az a feltétele, hogy ezen időponttól számított 15 nappon belül postai úton megküldjük a kinyomtatott papírlapú regisztrációs nyilatkozatot és a szükséges okirati mellékleteket. S így itt nem lehetséges a hiánypótlás, mert addigra lejár a 15 napos határidő.

ÉLÉSTÁR Egyesület/ CIC Iroda

EPER újra-regisztrációs gyakorlat 2015 — 2 hozzászólás

1. Nagyon hasznos, és gyakorlatias információ. Sok civil pályázó szervezetnek adhat útmutatást.