KezdőlapHIREKEmberhalászok és közösségépítők

Emberhalászok és közösségépítők

Emberhalászok és közösségépítők

A HÁLÓ, mint az egykor legeredményesebb közösségépítők, az apostolok eszköze, ma, egyszerre az információs társadalom szimbólumaként, valamint a valódi, személyes kapcsolatokon alapuló közösség metaforájaként jelenik meg életünkben – mondta Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szeptember 6-án, Csíkszereda-Zsögödön, az Erdélyi HÁLÓ Egyesület háromnapos találkozóján tartott előadásában.

Az egyházak szerepvállalása a közösségépítésben címmel tartott beszédében hangsúlyozta, közös küldetésünk nemzetünk felemelkedéséért tenni. Ehhez közösségeink megerősítésére van szükség. A ma embere mindennél jobban igényli a személyes megszólítást, amelyre az egyházaknak különleges lehetősége van.

Kép letöltése

Fotó: Salló Gyopár

Az általuk közvetített értékek mentén szerveződő közösségek képesek megtartani az egyént hitében, identitásában, magyarságában határon túl és az anyaországban egyaránt.

A huszonöt éves HÁLÓ mozgalom a Kárpát-medencei keresztény közösségeket fogja össze.

(EMMI, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .