KezdőlapHIREKEgymást érik a cserkésztáborok

Egymást érik a cserkésztáborok

Egymást érik a cserkésztáborok

2015. július 15.

Magyarországon mintegy 8-10 ezer fiatalt ér el a Magyar Cserkész Szövetség. Tevékenysége határon innen és túl egyaránt hatalmas nemzetmegtartó erőt jelent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára hétfőn, egy tardosi cserkésztáborban.

Kép letöltése

Forrás: Magyar Cserkészszövetség

Schanda Tamás kiemelte: a cserkésztáborok kiemelkedő jelentőségűek, a programok szervezésében részt vevő önkéntes fiatalok elköteleződése pedig példaértékű.

Kép letöltése

Forrás: Magyar Cserkészszövetség

A 433.sz. Szent Bernát Cserkészcsapat táborában jelenleg csaknem 130 fiatal cserkész vesz részt. Balázs Bulcsú táborparancsnok elmondta: a természet szeretete mellett fontos a közösségben eltöltött idő és a magyar nemzethez tartozás megélése is. A különféle szabadidős programokon túl a fiatalok megismerkedhetnek a vallási alapokkal, közösen, ökumenikus keretek között gyakorolhatják hitüket és megismerkedhetnek a helyi régiók kulturális értékeivel is. Az idei program egyik újdonsága a Tolerancia Nap, amely célja, hogy a fiatalok különböző szituációk által ismerhessék meg a fogyatékkal élők helyzetét, nehézségeit.

Kép letöltése

Forrás: Magyar Cserkészszövetség

A cserkészet a világ legnagyobb ifjúsági mozgalma, 200 országban, mintegy 38 millió embert fog össze. A magyar Szövetség éves 500 tábort szervez hazánkban.

(EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .