Csalóktól óvja az EMMI az embereket

Tudomásunkra jutott, hogy vélhetően szélhámosok hivatali befolyást ígérve, uniós programra, valamint kormányzati elképzelésre hivatkozva lakás eladásában ígérnek segítséget százezer forint közreműködési díjért.

Egy beazonosíthatatlan levélben, Péter aláírással Projekt597 feladóval ajánlanak kétes kimenetelű üzletet. Azt írják, hogy az állam, egy uniós projekt keretében, lakásokat vásárol fel magánszemélyektől, a program célja a nevelőotthonok, intézmények fokozatos megszüntetése, az állami gondozott gyerekek családban, nevelőszülőknél történő felnevelése.A lakás állam által történő megvásárlását ígérik magasabb vételárért.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nincs ilyen programja és megteszi a szükséges lépéseket az ügyben, egyben felhívja a figyelmet a lakosság számára, hogy vélhetően átverésről van szó, ne hagyják magukat megtéveszteni.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)