CIVIL ÜNNEP KAPOSVÁRON

CIVIL ÜNNEP KAPOSVÁRON (fénykép galériával)

A Somogyi CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM és működtetője, az ÉLÉSTÁR Egyesület szervezésében rendezték meg a CIVILEK ÉJSZAKÁJA 2014 elnevezésű civil seregszemlét, fesztivált az Együd Árpád Kulturális Központban Kaposváron 2014. október 10-én.

DSCN6972

38 regisztrált bemutatkozó civil szervezet/közösség, több mint 200 részvevő. A rendezvényt köszöntötte Gelencsér Attila Kaposvár Országgyűlési Képviselője és Oláh Lajosné Kaposvár Alpolgármestere, valamint Horváth Gáborné az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója a házigazda ÉLÉSTÁR Egyesület, a Civil Információs Centrum vezetőin (Váli Csilla elnök és irodavezető, Dr. Sebők László szakmai vezető) kívül.

A civil közösségek vetítettképes előadásokkal, közvetlen tanácsadással, szóróanyaggal, fényképekkel, élő zenés-táncos műsorokkal, verssel és néhány egyéni módszerrel (villanyfényes belvárosi futóverseny, kézilabda-bemutató, közösségi jelszavak) mutatták be közösségi tevékenységeiket, valóban azt, amire büszkék. Természetesen a partnerség, az együttműködés szükségessége mindenkinek megkérdőjelezhetetlen volt. A vendégváró falatok (szendvicsek, zsíroskenyér lilahagymával…) után a Vidámító csoport prímása és táncvezetője együtténekléssel és közös tánccal fokozta a hangulatot.

Szakmaiság, közösségi értékek, a közjó szolgálata, partnerség, esélyteremtés, egészség és egészséges életmód, sport, vidámság és jókedv.

Mindez megerősítette, hogy valóban “Nincs kifogás. Összefogás!”