CIVIL SZERVEZETEK SZAKMAI PÁLYÁZATA 1.RÉSZ 2015. – NEA-MA-15-SZ Mobilitás és alkalmazkodás kollégium

CIVIL SZERVEZETEK SZAKMAI PÁLYÁZATA 1.RÉSZ 2015. – NEA-MA-15-SZ Mobilitás és alkalmazkodás kollégium

A PÁLYÁZAT CÉLJA: Az élet és vagyonbiztonság, a közbiztonság, polgári védelem, önkéntes tűzoltás, mentés és katasztrófa-elhárítás, közrend és közlekedésbiztonság védelme, szabadidő, hobbi és sport, a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK: I. civil szervezeteket érintő évfordulók, fesztiválok, hazai és határon túli rendezvények támogatása; II. nemzetközi civil kapcsolatokban a magyarországi civil szervezetek jelenlétének biztosítása, hazai és határon túli rendezvényeken, fesztiválokon történő részvétel támogatása, nemzetközi tagdíjakhoz támogatás biztosítása, európai integrációt elősegítő programok támogatása; III. civil szférát bemutató kiadványok, elektronikus és írott szakmai sajtó támogatása; IV. civil érdek-képviseleti tevékenység támogatása;

BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ:

A 2015.04.01. napjától kezdődő támogatási időszakra a civil szervezetek szakmai pályázatukat a MA kollégiumhoz 2015.03.23. napjáig nyújthatják be elektronikusan, az EPER rendszeren keresztül.

PÁLYÁZATI FORRÁS-KERET: a rendelkezésre álló pályázati/támogatási forrás – 286.898.400.- Ft/MA kollégium mértékben. (Ez mintegy 50 %-kal magasabb a 2014. évinél.)

PÁLYÁZÓK KÖRE: A Pályázat benyújtására jogosult civil szervezetek: Az alábbi – Magyarországon nyilvántartásba vett – szervezetek nyújthatják be elektronikus pályázatukat:

 szövetségek

 alapítványok, egyesületek (ide nem értve a szövetséget)

A NEA-MA-15-SZ jelű kategórián az alábbi alapcél szerinti tevékenységeket ellátó szervezetek nyújthatják be pályázatukat.

NEA-MA-15- SZ Mobilitás és alkalmazkodás kollégium

 élet és vagyonbiztonság,  közbiztonság,  polgári védelem,  önkéntes tűzoltás,  mentés és katasztrófa-elhárítás,  közrend és közlekedésbiztonság védelme,  szabadidő,  hobbi és sport,  a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme. ________________________________________________________________________

PÁLYÁZHATÓ ÖSSZEG: Az elnyerhető támogatás összegének alsó határa 110.000 forint, míg felső határa maximum 2.000.000.-Ft. (A Kollégium a támogatást a kértnél alacsonyabb összegben is megállapíthatja.)

ÖNRÉSZ ÉS TÁMOGATÁSI INTENZITÁS: A támogatás pályázati benyújtásához legalább 10% önrész szükséges. Önrész biztosítása történhet természetben (különösen közérdekű önkéntes munka igazolásával) vagy készpénzben. A költségvetési támogatás folyósítása egy összegben történhet. A maximális támogatási intenzitás mértéke: 90 %

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK: A Támogatásból elszámolható költségek köre: A támogatás terhére a NEAr. 7. melléklete szerinti, – a támogatási időszak kezdete, valamint az elszámolási határidő vége között pénzügyileg is teljesült – költségek számolhatók el a civil szervezet szakmai programjával összefüggésben. A támogatásból elszámolható költségekről részletes tájékoztatást nyújt a Pályázati Útmutató. Jelen pályázat terhére – a pályázó szervezet működésének fenntartását szolgáló – működési költség nem számolható el.

A Támogatás terhére NEM ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK KÖRE: A pályázatban csak azok a szakmai programhoz kapcsolódó felmerülő költségekre vonatkozó számlák, bizonylatok számolhatók el, melyek kiállítási dátuma és teljesítési időpontja a támogatási időszakba esik és melyek pénzügyi teljesítése az elszámolási határidő végéig megtörténik. Ugyanígy nem számolhatók el a pályázó fenntartásában működő intézmények költségei. S nem elszámolható kiadás a visszaigényelhető előzetesen felszámított általános forgalmi adó (ÁFA visszaigénylésre jogosult szervezetek költségvetésükben és elszámolásukban csak a visszaigényelhető ÁFA nélküli (nettó) összegeket szerepeltethetik).

A fenti összefoglaló csak részleges, ezért kérjük, hogy minden partnerünk, pályázni kívánó és pályázó a konkrét Pályázati kiírást és Pályázati Útmutató feltétlen tanulmányozza át, és aszerint döntsön.

LETÖLTHETŐ ANYAG

NEA-MA-15-SZ Pályázati Kiírás