Civil szervezetek Országos Névjegyzéke „NÉVELLENŐRZÉSI” funkcióval bővült

A Civil szervezetek Országos Névjegyzéke „Névellenőrzési” funkcióval bővült

A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek bíróságok központi internetes oldalán bárki által, ingyenesen elérhető közhiteles névjegyzéke új  „Névellenőrzés” funkcióval bővült.

A civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény 36. § (1) bekezdése szerint a szervezet elnevezésének meg kel felelnie a névkizárólagosság követelményének, tehát különböznie kell az ország területén hasonló működési körben tevékenykedő, nyilvántartásba vett szervezet nevétől, továbbá a névnek egyediesítésre alkalmasnak kell lennie.

A „Névellenőrzés” funkció használatával ellenőrizhető a szervezetek alapítása előtt az, hogy a szervezet választott neve a névkizárólagosság elvének megfelel-e. A szolgáltatás ITT érhető el.

Javasoljuk annak használatát minden nyilvántartásba vételi, illetve – név módosítás esetén – minden  változásbejegyzés iránti kérelem bíróságra történő benyújtását megelőzően.

birosag.hu