KITEKINTŐ

• Módszerek –

“A harmincas évek végén, Kurt Lewin és munkatársai különböző nevelői légkörök kialakítására, társadalom lélektani kísérleteket végeztek. Filmünkben Lewin kísérleteit óvodásokra alkalmaztuk. Egy óvónő foglalkozik hónapok óta e három csoporttal. A kísérlet kezdetén a csoportok között nem volt különbség. Azóta az egyik csoportban a dresszúrára épülő vak fegyelem, másikban a szabadosság, a harmadikban a belátásra, önfegyelemre alapozott módszerek eredményeit vizsgáltuk. Íme az eredmény:” Ezt a filmet a MAFILM készítette. Minden jog fenntartva. All Rights Reserved.

• A cipőm

Egy igazán tanulságos történet.

•  A közösség ereje ! Ha egyedül vagy akkor neked nem lehet könnyű !

“…az olyan helyzetekben, amikor biztonságban érezzük magunkat, olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akikben maradéktalanul megbízunk, gyakran visszatérünk a félelemnélküliségnek és a spontaneitásnak ehhez a természetes [gyermeki] állapotához. Lazák vagyunk, fesztelenek, természeti önmagunkat nyújtjuk. Ezek életünk legjobb pillanatai, a csúcsélményeink. Azok az alkalmak, amikor maradéktalanul boldogok vagyunk. Ez a normális, természetes állapotunk.”
– Brian Tracy

Térhatás települési és szomszédsági munka

Kreatív es fenntartható kezdeményezések

Települések szerepe az önellátásban

• Fenntartható Dél-Borsod mikroprojektek 2013

A Fenntartható Dél-Borsod program azért indult el, hogy a térségben olyan agroökológiai kezdeményezések jelenjenek meg, amelyek amellett, hogy megőrzik, illetve növelik a biodiverzitást (szűkebben véve az agrobiodiverzitást), elősegítik a fenntartható módon történő tájhasználatot. Összességében az a célunk, hogy a vidéki emberek életében újra megjelenjen az önfenntartásra való igény, hogy észrevegyük a minket körbevevő számtalan értéket és lehetőséget, és ne a nagyvárosokban keressük az egyre kevésbé biztos megélhetést.

A videót készítette: Sándor Csaba

Fenntartható Dél-Borsod mikroprojektek 2013

Mikor akarsz újra azzal foglalkozni, ami boldoggá tesz?