KIZÁRT 1 % SZJA CIVIL KEDVEZMÉNYEZETTEK

Közlemény a 2015. rendelkező évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról, székhelyéről és a kizárással érintett rendelkező évről. ______________________________________________________________

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 6/A. § (2) bekezdése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a 2015. rendelkező évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról, székhelyéről és a kizárással érintett rendelkező évről.

A kizárás nem érinti a kedvezményezett előzetes regisztrációját, azonban a kizárás évében a kedvezményezett nem jogosult az szja 1%-os felajánlásokra, és a regisztrációs listában sem szerepelhet.

A kimutatásban azon civil kedvezményezettek adatai szerepelnek, amelyeket az állami adóhatóság az Szf. tv. 6/C. § (3) bekezdésében foglaltak alapján, a 2014. december 31-ig jogerőre emelkedett határozatában az alábbi okokból zárt ki a 2015. rendelkező évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből.  A kedvezményezett nem küldte meg az állami adóhatósághoz a részére átutalt szja 1%-os összeg felhasználására vonatkozó adatokat tartalmazó (09-12KOZ számú) elektronikus közlemény(eke)t.  A kedvezményezett a közleményében számszaki hibás adatokat közölt, vagy nem az elszámolandó összeget szerepeltette, és az állami adóhatóság által az adatok javítására kitűzött határidőt elmulasztotta.  Az állami adóhatóság az átutalt szja 1%-os összeg közcélú tevékenységnek megfelelő felhasználásának az ellenőrzése során megállapította, hogy a kedvezményezett a közleményében valótlan adatot közölt. A kimutatás a megnevezésük szerinti karakter- és betűrendben tartalmazza a civil kedvezményezettek adatait.

A közzétett listát az adóhatóság folyamatosan frissíti.

A kimutatás PDF és XLS formában tölthető le.

Forrás: NAV

 Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .