SOMOGYI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM

Címbirtokos és működtető:

ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület

CIC IRODA: 7400 Kaposvár, Csokonai u.1. 3/5.

(Együd Árpád Kulturális Központ)

(2012-2016 között, mintegy 5 éven keresztül a Somogy Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa és működtetője az ÉLÉSTÁR Egyesület  látta el ezt a feladatot egymáskövető 3 projekt keretében. 2017. január 1-től a címbirtokosság és a pályázati támogatás megszűnt.)

2017. január 1. napjától az ÉLÉSTÁR Egyesület nonprofit civil szakmai- és közösségi szolgáltatásait folyamatosan biztosítja PRO BONO alapon túlnyomórészt azonos tevékenységi körrel SOMOGY MEGYEI CIVIL SZOLGÁLTATÓ CENTRUM intézményi keretben azonos elérhetőséggel és szolgáltató irodában.

CIClogo

CIVIL SZAKMAI- ÉS KÖZÖSSÉGI NONPROFIT SZOLGÁLTATÁSOK A SOMOGY MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

I. TANÁCSADÁSOK
– Jogi, közhasznúsági-, pénzügyi, könyvviteli és adózási-, pályázati-, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, forrásteremtési-, számítógép-kezelési és informatikai-tanácsadástfolytatunk személyesen, elektronikus úton, telefonon, postai levelezéssel folyamatos jelleggel illetve egyeztetett időpontokban, és elősegítjük a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatokat a Somogy megyei települések testvér-települési hálózat felhasználásával.

II. INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK
– Partnerségi Információs Napot szervezünk egy-egy kistérségben illetve CIC Központban a civil-, önkormányzati-és üzleti szféra részére.
– Kistérségben való megjelenésünk felöleli a tanácsadásokat és az információs napok lebonyolítását negyedévente kistérségenként.
– Civil Ügyfél/Partner adatbázis
– Önkormányzati civil referensek adatbázisát hozzuk létre és működtetjük a partnerség erősítése érdekében.
– SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Somogy megyei civil szervezetek adatbázisa
– Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa
– Partnerkereső civil szervezetekről,
– Civil partnert kereső üzleti szereplők adatbázisa,
– Aktuális civil pályázatokról (NEA és azon kívüli)
– Civil szakmai könyvtár
– Civil Jogtárral
– Civil Rendezvény-, Programnaptár

III. INFOKOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK
– Elektronikus hírlevelet küldünk regisztrált civil partnereinknek 2 hetente.
– Nyomtatott Hírlevelünket közösségi intézmények, szervezetek segítségével, s rendezvényeken juttatjuk el partnereinknek.

IV. KÉPZÉSI ÉS EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
– Civil szervezetek alapítását, működtetését segítő és közösségfejlesztő célú képzések, tanfolyamok, tréningek a civil szervezetek vezetői, tagjai részére.
– Irodai, inkubátorház-szerű szolgáltatásokat ( internet-, regisztrációk, elektronikus pályázatfeltöltés, beszámolók letétbe helyezése, számítógép-,nyomtató-, fénymásoló-, használata és civil nyomtatványok, űrlapok biztosítása stb. )