KezdőlapHIREKAZ ÖNKÉNTESEK VILÁGNAPJA

AZ ÖNKÉNTESEK VILÁGNAPJA

Az önkéntesek világnapja

Az emberek természetes igénye a közösséghez tartozás, a civil szervezeteknek pedig, ahogy mindenhol a világon, Magyarországon is jelentős szerep jut ebben.

Az utóbbi években az önkéntesség elterjesztését szolgáló pozitív kormányzati intézkedések eredményeként az önkénteseket fogadni kívánó szervezetek száma folyamatosan növekedett. 2016. november 15-én a nyilvántartott szervezetek száma 10.107, a szabadidejükben önkéntes tevékenységet folytatóké pedig megközelíti a félmilliót.

A kormány számos, az önkéntesség elterjesztését szolgáló egyéb intézkedést hozott. Ezek közül kiemelkedik az érettségit tevő diákok számára előírt 60 órás munkavégzés, melynek célja, hogy a fiatalokban is tudatosítsa a másokért vállalt tevékenység értékét.

Emellett a Nemzeti Önkéntes Stratégia 2012-2020 időszakra szóló cselekvési terve azt célozza, hogy az önkéntesség a magyar emberek hétköznapjainak szerves részévé váljon és növelje az összetartozás tudatát.

Fontosnak tartjuk, hogy a kormány 2009-hez képest 30 milliárddal többet fordít a civil szervezetek állami támogatására. Ezen felül a jövő évtől egy 14 milliárd forintos keretösszegű, európai uniós EFOP- forrás is segíti majd munkájukat. Köszönjük az önkéntesek tevékenységét, áldozatvállalását, a jövőben is számítunk rájuk és ők is számíthatnak ránk!

(Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott)

kormany.huVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .