AZ ADOMÁNYGYŰJTŐ CIVIL SZERVEZETEKET TÁMOGATJA A NEA

AZ ADOMÁNYGYŰJTŐ CIVIL SZERVEZETEKET TÁMOGATJA A NEA (ÚJABB PÁLYÁZAT)

2015.08.07. (Beadási határidő az EPER-rendszerben valamennyi NEA Kollégium esetében: 2015. szeptember 06.!)

Újra lehet pályázni a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira. Ezúttal azok a civil szervezetek pályázhatnak eredményesen, amelyek 2014-ben adományt gyűjtöttek. A támogatásnak mindössze az adományok kimutatása, a számviteli beszámoló letétbe helyezése és a megfelelő pályázat benyújtása a feltétele. A rendelkezésre álló forrás összege 478 millió forint ( a tavalyi 318 millió forinthoz képest), kollégiumonként 95,6 millió forint.

A megjelentetett pályázat normatív, a feltételeket teljesítő szervezetek a keret kimerüléséig, beérkezési sorrendben, automatikusan forráshoz jutnak. A második alkalommal kiírt pályázat lényege, hogy azok a civil szervezetek, amelyek valódi, mérhető támogatottságot tudnak felmutatni tevékenységük során, plusz költségvetési – működésre fordítható – támogatásban részesülhessenek annak érdekében, hogy hosszú távon is biztosítható legyen stabil és kiszámítható működésük.

A stabilitást kívánja szolgálni az a jogszabályváltozás is, amelynek köszönhetően az igénybe vehető támogatási összeg felső határa akár az 500 000 forintot is elérheti aminimális 10 000 forint mellett. A pályázati kiírással kapcsolatos hasznos információkról a nyilvánosság a NEA hivatalos honlapján tájékozódhat a http://civil.info.hu/web/nea oldalon.