Átadták a Kötél Egyesület új szertárát

A 28 millió forintból megújított épületben a technikai eszközeik és a járműparkjuk is helyet kapott. A kaposvári önkormányzat 1 millió forinttal támogatta a felújítást.

A Kaposvári Fúvószenekar nyitotta az ünnepséget. A Kötél Egyesület szertáravatóján Kaposvár polgármester kiemelte: az önkéntes egyesület áldozatkész munkáját nemcsak a városlakók, hanem a Somogyban élők is megtapasztalhatják, sőt gyakran segítenek az országhatáron kívül is. Ezért is fontos a támogatásuk.

Az ünnepi köszöntők után Szent Flórián szobrát is leleplezték, majd megtekintették a több mint 400 négyzetméteres szertárat. A Kötél Egyesület önkéntesei csaknem fél éve dolgoztak azért, hogy így nézzen ki az épület.

Az egyesület rengeteg felajánlást kapott. Eddig csaknem 500-an nyújtottak valamilyen segítséget, azért, hogy elkészülhessen ez a szertár. A különféle gyűjtésekből és felajánlásokból 16 millió forint jött össze. A maradék 12 milliót kölcsönből fedezték.

Az egyesület egyébként továbbra is várja a felajánlásokat, hiszen irodahelyiséggel is bővítenék a szertárt. A Köteleseknek évente 140-220 bevetésük van. Idén eddig már több mint 80 esetben segítettek.

kapos.hu