A NEA-16-N adományok utáni normatív pályázat néhány összefüggése

NÉHÁNY SZAKMAI GYAKORLATI ÖSSZEFÜGGÉS A NEA-16-N ADOMÁNYOK UTÁN JÁRÓ NORMATÍV TÁMOGATÁS IRÁNTI PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATBAN

1.) A civil szervezetek által gyűjtött, és számviteli beszámolóban feltüntetett (számviteli beszámoló külön során szerepeltetett) adományok után járó öt százalékos normatív kiegészítés működési támogatásnak minősül. Természetesen jelen esetben és pályázati időszakban ehhez a 2015. évi számviteli beszámoló szükséges és elengedhetetlen pályázati feltétel, amelyet 2016. május 31-ig kellett letétbe helyezni az Országos Bírósági Hivatalnál.
(Azaz, amely szervezet nem szerzett vagy 2015. évi számviteli beszámolójában nem tüntetett fel adományt, az nem felel meg a pályázati kiírásnak. Így nem is jogosult pályázni normatív támogatásra.)

2.) A civil szervezet működéséhez jelen kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolóban feltüntetett adomány után járó öt százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 200.000,- Ft), azaz tízezer forintot.

(Ebből és az előzőekből következően az a civil szervezet jogosult pályázni ebben a körben, amely (együttes feltétel!): OBH letétbe helyezte az olyan 2015. évi beszámolóját, amelynek adomány sorában legalább 200.000.-Ft-ot elérő adományt tüntettek fel.)

3.) Ha a pályázó a 2016. évi költségvetési időszakra már nyújtott be érvényes működési vagy szakmai pályázatot (NEA-16-M illetve NEA-16-SZ), ezen pályázat esetében is érvényesen csak ugyanazon kollégiumhoz nyújthat be pályázati igényt.

4.) Azok a pályázó civil szervezeteknek, akik a 2016. évi költségvetési időszakra vonatkozó működési (NEA-16-M) vagy szakmai (NEA-16-SZ) pályázattal kapcsolatban már akár 2015.évben, akár 2016. évben befizették a 2.000.-Ft-os pályázati díjat, jelen normatív pályázat esetében nem fizetnek pályázati díjat, az alól mentesülnek. (Ugyanis már megfizették…)

5.) Mivel a normatív támogatás működési jellegű, ezért a pályázatban és a költségvetésben is kifejezetten működési költség-igényt célszerű megjelölni.

6.) Az elektronikus pályázat benyújtási határidő egységes és azonos valamennyi NEA kollégiumnál, 2016.08.08., s ugyanez irányadó az egységes támogatási időszakra (2016.03.31-2017.03.30.) is.

Ugyanakkor a beérkezési határidő sorrendje hangsúlyos és jelentős tényező, mert támogatott pályázati döntés – kollégiumonként – forráskimerülésig várható, tehát hajrá!
A fenti szakmai összefüggések természetesen a NEA-16-N Pályázati kiírása és a kollégiumok Pályázati útmutatója részletes előírásaival együtt értelmezendőek.

SOMOGY MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM
ÉLÉSTÁR Egyesület