“A magyarság és a kereszténység közösségei határokon átívelő HÁLÓ-t szőnek”

„A magyarság és a kereszténység közösségei határokon átívelő HÁLÓ-t szőnek”

Sátoraljaújhelyen augusztus 3-9 között 350 fő részvételével zajlik a XIV. HÁLÓ nyári tábor. A résztvevőket Hegyi László, az egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte, aki kiemelte: „Egy értékalapú közösséghez tartozás hozzásegíti az embert a teljesebb élet megéléséhez. Az államnak az igazi értékközösségek megerősítésén kell munkálkodnia, mert erős nemzetet csak ilyenek tudnak alkotni.”

A helyettes államtitkár köszöntőjében felhívta a figyelmet a HÁLÓ táborok jelentőségére, hangsúlyozta: „A HÁLÓ olyan szervezet, melynek fő célkitűzése a keresztény kisközösségek összefogása. Mindezt a jelenlegi határokon átívelően. Segít abban, hogy az anyaország közösségei megismerjék a határon túl élők mindennapjait, örömeit, nehézségeit, a határon túl élő közösségek az anyaországgal szorosabb kapcsolatokat építsenek ki. Nagy szükség van erre a misszióra.”

A huszonöt éves HÁLÓ mozgalom munkájának elismeréseként tavaly részesült Lukács Móric díjban. A civil szervezet tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma több alkalommal is támogatta.

(Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .