A CSALÁDI HAGYOMÁNYOK MEGŐRZÉSE HAZAFIAS KÖTELESSÉG

A CSALÁDI HAGYOMÁNYOK MEGŐRZÉSE HAZAFIAS KÖTELESSÉG

A családi hagyományok megőrzése hazafias kötelesség az utánuk jövő nemzedékek felé

Csak egy szétszabdalt nemzet tudja igazán, hogy az emlékezés, azaz a bensővé tett múlt valódi fegyver lehet a történelem viharaival szemben. A diktatúra évtizedeiben a közös múltunkat, a nemzet erejét részeire kellett szednünk, hogy az utódainknak átmenthessük, így elsősorban nem a nyilvános terek, hanem az otthonok váltak az élő emlékezet helyszíneivé- mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Budapesti Történeti Múzeum „Otthonok Kincsei” című kiállításának szerdai megnyitó ünnepségén.

Doncsev András emlékeztetett: a kultúra a mindennapi életünk része, nem pusztán egy ünnepi aktus, hanem a lélegzetvételhez hasonló ösztönös és éltető cselekedet.

Az itt kiállított tárgyak nem egy idegen bolygóról kerültek közénk, hanem a korábbi évszázadok uralkodói, nemesi, főpapi és polgári gyűjteményeiből valók, kiolvashatóak belőlük a természet és a társadalom jellegzetes átalakulásai és a korabeli élet lüktetése egyaránt – tette hozzá az államtitkár.

A Budapesti Történeti Múzeum „Otthonok kincsei” című tárlat 31 budapesti magángyűjtő 1000-nél is több történeti, iparművészeti kincsét mutatja be.

(Sajtó-, Kommunikációs, Közkapcsolati és Protokoll Főosztály)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .