KezdőlapHIREKA civil szervezetek közösségépítő ereje – III. Kárpát-medencei Civil Konferencia

A civil szervezetek a legelemibb társadalmi igényt elégítik ki – mondta Fülöp Attila egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár A civil szervezetek közösségépítő ereje címmel tartott előadásában Lajosmizsén. A Bács-Kiskun megyei városban a Kárpát-medencei civil szerveződések közösségteremtő erejéről és lehetőségeiről szerveztek konferenciát.

A közösségi élet megszervezésével a civil szervezetek tevékenysége rendkívül szerteágazó. Működésükben az a legfontosabb, hogy mindenki a szabadidejéből, a szabad energiájából, önkéntes alapon próbál tenni egy olyan célért, ami nagyon fontos lakóhelye szempontjából.

Kép letöltése

Fotó: Csenki Csaba/hiros.hu

Magyarországon ma a civil szektorban 130’000 foglalkoztatott van, míg 490’000 önkéntesen végez munkát. Az országban 56’000 civil szervezet tevékenykedik jelenleg. 36’000 tesz eleget éves bejelentési kötelezettségének és 27’000 regisztrálja magát az SZJA 1%-ának felajánlására – sorolta az adatokat Fülöp Attila.

(EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)