A civil nyilvántartási eljárások már elektronikus úton is kezdeményezhetőek 1.

A CIVIL NYILVÁNTARTÁSI ELJÁRÁSOK MÁR ELEKTRONIKUS ÚTON IS KEZDEMÉNYEZHETŐEK

Tájékoztatások, figyelmeztetések, lényeges joghatások

Tájékoztatjuk, hogy 2015. január 1. napját követően a civil nyilvántartási eljárások már elektronikus úton is kezdeményezhetőek.

A kérelmek elektronikus úton történő benyújtása egyes szervezetek, így a magánnyugdíjpénztár, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási, illetve intézményvédelmi alapja, a köztestület, a kölcsönös biztosító egyesület, a hegyközség, a párt, az országos sportági szakszövetség és a szövetség vonatkozásában kötelező. Ezenkívül 2015. január 1. napját követően a beadvány kizárólag elektronikus úton terjeszthető elő – ha a kérelmező jogi képviselővel jár el vagy – ha a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési) eljárás lefolytatását kéri. – Továbbá kizárólag elektronikus úton nyújtható be a közhasznú jogállás megállapítása iránti kérelem, illetve – a már közhasznú szervezet is a beadványokat kizárólag elektronikus úton adhatja be.

Amennyiben a kérelmező nem elektronikus útra kötelezett, kérelmét választása szerint elektronikus úton vagy papír alapon terjesztheti elő a bíróságon.

Forrás: http://www.birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/tajekoztatasok-figyelmeztetesek-lenyeges_joghatasok

LetöltésVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .