Jótékonysági programok a világnap alkalmából

Jótékonysági programok a világnap alkalmából

 Az ENSZ Közgyűlése 2012-ben magyar kezdeményezésre szavazta meg, hogy szeptember 5-e, Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napja legyen a jótékonyság világnapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által működtetett Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata a világnap alkalmából országszerte önkéntes jótékonysági akciókat hirdet. A programok szervezése során a Hálózat munkatársai követték Teréz anya életművének értékeit, ezért az önkéntesség népszerűsítése mellett olyan megmozdulásokat terveztek, melyekkel elsősorban a hátrányos helyzetű közösségeket, a betegeket, időseket, gyerekeket segíthetik. Több megyében iskolákat, óvodákat, köztereket szépítenek meg, idősek otthonába, gyermekotthonba látogatnak el, kórházban mesét olvasnak fel, jótékonysági gyűjtést szerveznek.

A Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata nemcsak a helyi civileket szólítja meg a világnap alkalmából, több helyszínen a megyei, települési vezetők is részt vesznek a programokban. Egy-egy meghirdetett rendezvényre az onkentes.gov.hu oldalon keresztül is jelentkezhettek az érdeklődők.

(EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .