1057 SZAKMAI PROGRAM SIKERÉT ALAPOZZA MEG A NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

1057 szakmai program sikerét alapozza meg a Nemzeti Együttműködési Alap

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) nemrégiben lezárult működési pályázatai után a szakmai pályázatok eredményei is megszülettek. A döntéssel a NEA 1057 db szakmai program sikerét alapozza meg a rendelkezésre álló, mintegy 953,16 millió forintos keretösszeg szétosztásával.

A szakmai pályázatok esetében programokra lehetett támogatási igényt benyújtani a 2013 végén lezárult határidőig. A kollégiumok február 5-én született döntése értelmében a 4944 db beérkezett pályázatból több mint négyezer érvényes szakmai pályázat közel negyedének megvalósulását támogatja a NEA. A támogatás mértéke egy-egy szervezet esetében negyedmillió és hárommillió forint közötti értékben mozog, átlagosan mintegy 900 ezer forint költségvetési forrást jelent pályázatonként.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a civil szervezetek közel fele 500 ezer forint alatti bevételből gazdálkodik évente. A támogatásban részesülő, nyertes pályázók akár már februárban szerződést tudnak kötni, a szerződéskötéshez szükséges csomagok postázása már megkezdődött.

Az Alapkezelő valamennyi pályázót rövidesen értesít, az eredmények letölthetőek a Civil Információs Portálról.

(Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)